
Ντέμης Καραναστάσης
Chef Demi
Γεννήθηκε στην Αθήνα στα Μελίσσια το ’55. Τελείωσε το Λύκειο Αμαρουσίου το ’73 και δύο χρόνια μετά αποφασίζει να φύγει στην Αμερική για σπουδές.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Καλλιφόρνιας Οικονομικές Επιστήμες.
Στην διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε σε κάποια εστιατόρια, έχοντας αγάπη για την μαγειρική και τις κουζίνες από μικρό παιδί, προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά τις σπουδές του.
Τελείωνοντας το Πανεπιστήμιο εργάστηκε για μια δεκαετία σε διάφορες ασφαλιστικές εταιρίες και αργότερα τελείωσε Σχολή Μαγειρικής ακολουθώντας την πραγματική του κλίση και το δικό του όραμα.
Το ‘95 μετακόμισε στο Λας Βέγκας όπου εργάστηκε σε διάφορα εστιατόρια. Εκεί ανακηρύχτηκε Σεφ σε ένα από τα Καζίνο του Λας Βέγκας.
Όντας ανήσυχο πνεύμα, έφυγε για την Λατινική Αμερική για να εξερευνήσει τις διαφορετικότητες στις γεύσεις και ταξιδεύοντας, αφουγκράστηκε τις καινοτομίες των υλικών και των παραδόσεων μιας άλλης κουλτούρας.
Μετά την κατάρευση των Δίδυμων Πύργων στην Αμερική αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου συνεργάστηκε με διάφορα εστιατόρια στην Αθήνα και αργότερα έφυγε για να εργαστεί στην Αλόννησο.
17 χρόνια μετά δημιουργεί το δικό του εστιατόριο στην Παλιά Χώρα του νησιού το 2018.
Ύστερα από 5 χρόνια λειτουργίας του Demi’s Restaurant κέρδισε το βραβείο στο Tripadvisor Travelers Choice 2023.